Dacă bugetul la jumătatea anului stă prost, ne putem aștepta fie la taxe ad-hoc peste noapte, poate taxă de solidaritate, la controale fiscale mult mai dure sau la amânarea rambursărilor de TVA, ceea ce s-a mai făcut când nu mai sunt bani la buget, a declarat Angela Roșca, partener fondator al Taxhouse.

FiscalitateFoto: Kittiphan Teerawattanakul | Dreamstime.com

Ea a făcut această declarație referindu-se la amenințările pe care le vede îna cest an la adresa mediului de afaceri. Una dintre ele este și o posibilă recesiune pentru că „începe să se vadă ceva în America și în Europa”.

„Avem planuri ambițioase de reducere a deficitului bugetar în acest an față de ce a fost și inflația va fi mai mică. Creșterea economică va fi mult mai mică. Pe de altă parte, avem niște bani care vin din PNRR care o să mai estompeze criza. Deci nu e chiar atât de dramatic. Anumite sectoare vor fi încurajate. Altele, poate imobiliar și IT vor suferi”, a precizat ea, la TaxEU Forum.

Ce vede un investitor străin cu mulți bani care vrea să facă o investiție în România

Angela Roșca a vorbit și despre ce ar vedea un investitor străin cu mulți bani dacă ar vrea să facă o investiție în România:

• Vede că avem cote de impozitare relativ stabile în România. În principal vorbim de impozit pe profit care e 16% de ani de zile”.

• Vede că avem un impozit pe venit stabil. Cota unică a fost 16%, e 10% de când cu mutarea…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.