Am tot văzut în ultimii ani legislație fiscală scrisă prost de Ministerul Finanțelor, iar motivul este faptul că Ministerul s-a îndepărtat de contribuabili și experți. Un exemplu recent (din multe altele): dacă era scrisă bine legislația fiscală nu mai erau probleme cu aplicarea TVA la cafea sau ceai.

FiscalitateFoto: Stevanovicigor | Dreamstime.com

140.000 de experți au redactat o scrisoare prin care arată Ministerului Finanțelor și ANAF disfuncționalitățile care duc la problemele fiscale.

De exemplu, iată de ce apar probleme.

Organele fiscale refuză pur și simplu să răspundă la solicitările consultanților fiscali afirmând “că nu oferă răspuns unor situații ipotetice”.

„Pe lângă faptul că o astfel de abordare nu e susținută de nicio prevedere legală, fiind chiar contrară rolului de îndrumare a organului fiscal, aceste solicitări sunt menite să atragă atenția asupra unor neclarități în legislația fiscală, iar implicarea activă a organelor fiscale nu ar avea alt rezultat decât o mai bună conformare fiscală din partea contribuabililor”, arată cei 140.000 de experți reuniți în Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR).

Două disfuncționalități apărute din cauza unui ordin al Ministerului Finanțelor

În 2021 a apărut un ordin al Ministerului (1233/2021) prin care a fost aprobată actuala procedură de îndrumare și asistență a contribuabililor acordată de către ANAF, care se adaugă…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.