Guvernul, prin ordonanța creșterilor de taxe (OG 16/2022), a făcut schimbări în zona microîntreprinderilor, una dintre ele fiind legată de consultanță și management, dar acestea nu au definiții în legislație. Astfel, dacă vine un control ANAF, multe firme vor putea constata că au greșit în interpretarea legislației.

Fiscalitate si taxare in 2023Foto: DreamsTime

Dan Barascu, head of tax, partener, BDO România a vorbit pe tema consultanței și managementului la microîntreprinderi în cadrul TaxEU Forum.

“Nu pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor firmele care la 31 decembrie a anului fiscal precedent realizează venituri din consultanță și/sau management (cu excepția consultanței fiscale) în procent mai mare de 20% în total venituri”, a reamintit el.

  • La consultanță și management care a fost voința legiuitorului? Voința a fost că secțiunea M din CAEN are cam mare rentabilitatea. Sectiunea asta este dedicată activităților de consultanță.

  • Dar eu pot să fac consultanță și dacă nu-s la M. Pot să fac consultanță în toate CAEN posibile. Îmi dă voie legea să fac asta dacă am o specializare în ceva.

„În secțiunea M, ca interpretare, legea ar fi trebuit să te ducă la acea secțiune, că la asta s-a referit legiuitorul, dar nu s-a referit doar la asta, ci la tot ce înseamnă consultanță și management”, a spus el.

  • Ne ducem să vedem dacă există o definiție a consultanței pe…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.