Cei care au fost “loviți” de ANAF începând din 2019 când Fiscul a profitat de o neclaritate din lege au primit amnistie. Klaus Ionannis a semnat legea trimisă de Parlament și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

FiscalitateFoto: Kittiphan Teerawattanakul | Dreamstime.com

Fiscul a profitat de o neclaritate din lege, în 2019, pentru a demara o campanie tematică de controale privind tratamentul fiscal din punct de vedere al impozitului pe venit și contribuțiilor sociale pentru tichetele cadou achiziționate de companii.

HotNews.ro a scris despre acest subiect. Nu se știa cine trebuie să plătească contribuțiile: compania care a dat sau compania ai cărei angajați au primit tichetele?

În cadrul unei conferințe organizată în 2020 de PwC România, la eveniment au participat șefa ANAF de la acea vreme, Mirela Călugăreanu, care s-a lăudat cu ce a descoperit și ce sancțiuni a dat, și Doru Dudaș, director general în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), care considera că ar fi trebuit ca, în acel caz, Fiscul să întrebe specialiștii care au făcut legea, înainte de a demara controalele.

*Dudaș a plecat ulterior din Minister

Practic, Ministerul Finanțelor recunoștea, la acea vreme, că ANAF a greșit în interpretarea legislației.

Ce spune Legea amnistiei pe tichetele cadou promulgată de Iohannis

Conform legii, se anulează diferenţele de obligaţii fiscale principale, precum şi obligaţiile fiscale accesorii…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.