Antifrauda pare să nu vrea să înțeleagă ce sunt prețurile de transfer, mai ales după ce a primit o nouă “putere”, adică poate să emită decizii de impunere. Un fost șef ANAF, Dragoș Doroș, acum Head of Fiscal Doctrine – KPMG România a povestit cu ce s-a întâlnit în practică și cum lucrează Fiscul din Danemarca.

FiscalitateFoto: Stevanovicigor | Dreamstime.com
„Când eram în funcție am fost la o consfătuire și discutam cu un domn din Danemarca. Spunea că ei au ajuns să completeze ei, ca birou fiscal, declarația de profit sau de venituri și cheltuieli la persoanele juridice în proporție de 90% și la cele fizice în proporție de 70%”, povestea el la TaxEU Forum.
- „Le trimiteau așa către contribuabili care copletau sau făceau observații. Foloseau această bază de date, știau atâtea lucruri și își permiteau să facă treaba asta”.
„Ce se întâmplă la noi în practică? Pe mine mă doare că Antifrauda poate să emită decizii de impunere pe o analiză de prețuri de transfer în 3 pagini în două zile. Păi eficiență ca asta… cine a mai văzut?”, a spus Doroș
- E bine că ne grăbim și că facem controale mai bine și mai eficient, dar trebuie să le facem profesionist.
„Eu, cu domnii aceia din echipa de control am insistat asupra unui singur lucru: să ne transformăm într-un control de fond. Să analizăm ceea ce înseamnă prețuri de transfer. Nu prea a mers”, a precizat fosul șef ANAF.
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro