​Fabrica de automobile „Moskvich”, cea care a preluat o parte a activităților Renault în Rusia anul trecut, propune folosirea deșeurilor de fier în producția de noi modele de mașini, relatează TASS.

Noul MoskvichFoto: Ramil Sitdikov / Sputnik / Profimedia Images

Anunțul a fost făcut în timpul unei audieri în Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului rus, de către Tatiana Redko, directorul pentru relațiile cu organele de stat al companiei OAO Moskvich.

„În acest caz, propunerea a fost transmisă Ministerului Industriei și Comerțului pentru a lua în considerare posibilitatea organizării unei ședințe suplimentare, deoarece problema despăgubirii 100% pentru fier vechi este importantă, inclusiv pentru compania noastră, pentru a acoperi lipsa de resurse”, a declarat ea în timpul audierii privind perspectivele industriei auto ruse.

Redko a adăugat că producătorul auto ce își are sediul la Moscova a elaborat un mecanism „destul de nou” privind posibilitatea de a reinvesti deșeurile metalice în producție, „ca parte a unei noi game”.

Ea le-a cerut de asemenea legiuitorilor ruși să crească prețul maxim al mașinilor care sunt acoperite de programul de creditare din domeniu al statului rus.

TASS amintește că Ministerul Industriei și Comerțului de la Moscova a relansat împrumuturile preferențiale și programele de leasing auto, toate modelele autohtone de mașini putând participa la program, cu…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns