Proiectul ANAF de digitalizare Big Data, descris de Lucian Heiuș, șeful Fiscului, va veni cu o împărțire a contribuabililor în trei categorii de risc. Dan Schwartz, managing partner, RSM Romania a vorbit pe această temă la TaxEu Forum.

Taxare si digitalizareFoto: Melpomenem, Dreamstime.com

„Mie mi-a sărit în ochi faptul că vor exista 3 categorii de riscuri: mici, mijlocii și mari. Deci contribuabili fără risc nu există. Asta denotă o anumită atitudine și o anumită poziție pe care ANAF o are. Pleacă de la premisa că a fi contribuabil presupune un risc fiscal”, a precizat el.

Dragoș Doroș, head of Fiscal Doctrine – KPMG România a intervenit spunând, în glumă: „Când înspiri oxigen, ăla oxidează țesuturi. Dacă trăiești, mori câte un pic”.

Dan Schwartz a continuat că vom avea, posibil, o bază de date enormă perfectă, care va colecta date de peste tot. Vor fi aranjate, făcute ca lumea.

„Se pun întrebările simple: Cine le prelucrează? Cum le prelucrează? Ce înțelege din ele?” a precizat el.

  • Abia după ce vom putea răspunde la aceste trei întrebări vom putea spune dacă e realist ceea ce se susține la nivel de conducere superioară a ANAF sau este doar o posibilitate pe care conducătorii o au de a-și manifesta poziția în mod public.

Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților Fiscali a afirmat că ANAF are la îndemână din ce în ce mai multe instrumente care să-i furnizeze date.

„Marea…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.