De câțiva ani se vorbește despre o mașină Tesla „de 25.000 de dolari”, un model de intrare în gamă pe care Elon Musk l-a promis în 2020 și despre care a spus doi ani mai târziu că nu mai este o prioritate. Revin însă discuțiile despre cea mai ieftină mașină Tesla, iar un anunț ar putea fi făcut miercuri.

Logo TeslaFoto: Sergiomonti, Dreamstime.com

Cele mai ieftine mașini Tesla costă cam 45.000 de euro înainte de aplicarea subvențiilor guvernamentale.

În 2020, Elon Musk spunea că o Tesla de 25.000 de dolari ar putea veni „în trei ani”. Suntem în 2023, dar o astfel de mașină nu este aproape, mai ales că de atunci au trecut peste lume o pandemie, mai multe crize și scumpiri record.

Tesla lucrează însă la o nouă arhitectură și la baterii mai eficiente, dorința lui Elon Musk fiind să se ajungă în punctul în care producția unui model să coste jumătate față de costurile la producția pentru Model 3.

Când cel mai ieftin model Tesla va fi lansat, ar putea fi o mică mașină de oraș, un hatchback în trei uși, clar mai mic la dimensiuni decât Model 3. Site-ul Teslarati scria în ianuarie că această Tesla mai ieftină va fi lansată în 2024, dar pare greu de crezut că va veni așa de repede.

S-a speculat că mașina se va numi Model 2 sau Model Q și cel mai probabil va fi pentru servicii de ride-sharing și va avea un grad mare de autonomie. Clar că Tesla va spera să semneze contracte cu companii care să…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.