Germania a presat și, după un lobby puternic, a reușit să obțină ce a dorit: și după 2035 vor putea fi vândute mașini cu motor termic în Europa, dar să fie propulsate de carburanți sintetici. De ce Germania a fost așa de insistentă? Ce sunt acești „e-fuels”? De ce vor rămâne o nișă, deși se vor investi miliarde pentru ei?

Facand plinulFoto: Gradts, Dreamstime.com
Industria auto este pe drumul către una dintre cele mai mari schimbări din istoria sa, fiindcă din 2035 vor putea fi vândute doar mașini electrice noi în UE. Există însă o excepție care a intervenit după săptămâni de negocieri, la insistențele Germaniei. Nemții vor crearea unei noi categorii de mașini, cele care merg cu combustibili ecologici, și au reușit să se impună.
Susținătorii combustibililor sintetici spun că acestea au multe avantaje, dar întrebarea ar fi de ce nu sunt milioane de mașini care merg cu „e-fuels”, dacă sunt așa de grozavi? Răspunsul ține mai ales de costurile de producție și de faptul că nu există capacități foarte mari de producție. În prezent, prețul acestor combustibili este cel puțin dublu față de benzină.
Pentru fabricarea acestor carburanți de sinteză este nevoie de cantități uriașe de electricitate din surse regenerabile, ceea ce este greu de obținut. Costurile mari de fabricare înseamnă costuri mari și la pompă, într-o Europă în care toate s-au scumpit mult în ultimul an.
De ce Germania NU…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro