Un juriu federal din San Francisco a dispus luni ca Tesla Inc să plătească aproximativ 3,2 milioane de dolari unui fost angajat de culoare, după ce s-a constatat că producătorul de vehicule electrice nu a reușit să prevină hărțuirea rasială severă la fabrica sa emblematică de asamblare din California, potrivit Reuters.

Elon Musk într-o masina TeslaFoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Verdictul a venit după un proces care a durat o săptămână. Acțiunea în Justiție a fost intentată în 2017 de reclamantul Owen Diaz, care în 2021 a primit 137 de milioane de dolari de la un alt juriu.

El a optat pentru un nou proces privind despăgubirile, după ce un judecător a fost de acord cu acel juriu că Tesla este responsabilă, dar a redus semnificativ suma acordată la 15 milioane de dolari.

Diaz a acuzat Tesla că nu a acționat atunci când s-a plâns în mod repetat managerilor că angajații de la fabrica din Fremont, California, au folosit frecvent insulte rasiste și au mâzgălit svastici, caricaturi rasiste și epitete pe pereți și în zonele de lucru.

Juriul i-a acordat luni lui Diaz, care lucra ca liftier, 175.000 de dolari pentru daune morale și 3 milioane de dolari pentru daune punitive menite să pedepsească comportamentul ilegal și să îl descurajeze pe viitor.

Bernard Alexander, un avocat al lui Diaz, i-a îndemnat pe jurați, în timpul declarațiilor finale de vineri, să îi acorde acestuia despăgubiri de aproape 160…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns