Președintele SUA, Joe Biden, a declarat marți că rămâne de văzut dacă inteligența artificială este periculoasă, dar a subliniat că firmele de tehnologie au responsabilitatea de a se asigura că produsele lor sunt sigure înainte de a le face publice, potrivit Reuters.

ChatGPTFoto: Jonathan Raa / Zuma Press / Profimedia Images

Biden le-a spus consilierilor săi pe probleme de știință și tehnologie că inteligența artificială ar putea ajuta la abordarea bolilor și a schimbărilor climatice, dar este important să se abordeze și potențialele riscuri.

„Companiile din domeniul tehnologiei au responsabilitatea de a se asigura că produsele lor sunt sigure înainte de a le pune pe piață”, a spus el la începutul unei reuniuni a Consiliului de consilieri prezidențiali pentru știință și tehnologie de la Casa Albă.

Întrebat dacă inteligența artificială este periculoasă, el a răspuns: „Rămâne de văzut. Ar putea fi”.

Biden va face apel la Congres să adopte o legislație bipartizană privind confidențialitatea pentru a proteja copiii și a limita datele personale pe care companiile de tehnologie le colectează despre noi toți.

Inteligența artificială devine un subiect fierbinte pentru factorii de decizie politică

Grupul de etică tehnologică Center for Artificial Intelligence and Digital Policy (Centrul pentru Inteligență Artificială și Politică Digitală) a cerut luna trecută Comisiei Federale pentru Comerț din SUA să…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.