Taxele încasate de un stat arată, în general, cum se simte economia. Ei bine, conform unor documente obținute de HotNews.ro se observă un fenomen: firmele care activează în principalele 10 activități economice din România care aduceau cei mulți bani la buget par a avea probleme. Au declarat și virat taxele într-un ritm mai slab către stat.

Firmele au probleme cu plata taxelorFoto: Roman Romaniuk | Dreamstime.com

Probleme economice: diferențe între ce declară firmele și cât și-au permis să plătească

În ceea ce privește obligațiile fiscale declarate, observăm un fenomen interesant: firmele plătesc mai puțin decât declară, ceea ce indică spre probleme economice, lucru la care se gândesc mulți specialiști de la stat.

Comerțul, principalul sector economic care umple buzunarele statului, sare în evidență la acest capitol. Este important pentru că are cea mai mare pondere în structura încasărilor: 20% din totalul general sunt la Comerțul cu ridicata.

  • În Comerțul cu ridicata, diferența dintre ce au declarat firmele și ce au putut să plătească este de minus -576,9 milioane lei, în condițiile în care în 2022 era vorba despre 94,1 milioane lei. Adică este o creștere de peste 500%.
  • În Comerțul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), diferența este de minus 271,3 milioane lei (în 2022 era 121,1 milioane lei). Acest sector are o pondere de circa 9% în totalul veniturilor.
  • Extracţia…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.