Orice smartphone poate fi spionat fără a fi nevoie să se instaleze un software terț, a avertizat fondatorul start-up-ului Dust Mobile la Forumul Internațional de Securitate Cibernetică (FIC) de la Lille, unde a primit marele premiu al juriului, potrivit AFP.

Smartphone-uri si tableteFoto: Georgejmclittle, Dreamstime.com

„Pentru 500 de dolari pe lună pe dark net, doar știindu-vă numărul, un hacker poate, de la distanță și fără știrea dumneavoastră, să vă localizeze telefonul, să vă intercepteze și să vă asculte apelurile și SMS-urile și MMS-urile, să vi le trimită înapoi modificate sau să trimită sau să sune ca și cum ați fi dumneavoastră”, a explicat Jean-Michel Henrard pentru AFP.

Prin urmare, compania sa a dezvoltat un sistem de protecție împotriva acestui risc de piraterie informatică puțin cunoscut, în cadrul căruia hackerii folosesc, printre altele, deficiențe de securitate ale cartelelor SIM sau ale sistemelor care permit comunicarea între două persoane care nu au același operator.

Aceste defecte sunt la fel de vechi ca și rețelele în sine.

„Aceste protocoale de comunicare între operatori au fost concepute inițial fără protecție, deoarece doar operatorii aveau acces la ele. Acum, potențial oricine le poate accesa. Deci hackerii pot lansa comenzi de atac, trebuie doar să aibă numărul tău”, a declarat Henrard, fost angajat al Fujitsu Telecom, Airbus Defence și Thales.

Soluție eficientă, dar…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.