Un proprietar de automobil Tesla din California a dat vineri în judecată producătorul de maşini electrice, într-un proces care ar putea deveni o acţiune colectivă, acuzându-l de încălcarea vieţii private a clienţilor, transmite Reuters.

Elon Musk la deschiderea fabricii Tesla din GermaniaFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Procesul de la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Nord al Californiei a venit după ce Reuters a relatat joi că grupuri de angajaţi ai Tesla au distribuit în mod privat, printr-un sistem intern de mesagerie, videoclipuri şi imagini uneori extrem de invazive înregistrate de camerele video ale maşinilor clienţilor, între 2019 şi 2022.

Procesul, intentat de Henry Yeh, un rezident din San Francisco care deţine modelul Y de la Tesla, susţine că angajaţii Tesla au putut accesa imaginile şi videoclipurile pentru ”divertismentul lor lipsit de gust şi maliţios” şi ”umilirea celor înregistraţi pe furiş”.

”Aşa cum ar fi oricine, domnul Yeh a fost revoltat de ideea că dispozitivele video ale Tesla pot fi folosite pentru a încălca intimitatea familiei sale, pe care Constituţia Californiei o protejează cu scrupulozitate”, a declarat Jack Fitzgerald, un avocat care îl reprezintă pe Yeh, într-o declaraţie pentru Reuters.

El a mai spus că ”Tesla trebuie să fie trasă la răspundere pentru aceste intruziuni şi pentru denaturarea practicilor sale laxe de…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.