Tesla Inc. va construi o fabrică în Shanghai pentru a fabrica produsul de stocare a energiei Megapack, a anunțat duminică presa de stat chineză Xinhua.

Elon Musk într-o masina TeslaFoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Constructorul auto al lui Elon Musk va începe construcția fabricii în al treilea trimestru și va începe producția în al doilea trimestru din 2024, a relatat Xinhua de la o ceremonie de semnare din Shanghai.

Completând o imensă uzină existentă din Shanghai care produce vehicule electrice, noua fabrică va produce inițial 10.000 de unități Megapack pe an, echivalentul a aproximativ 40 de gigawați-oră de stocare a energiei, care vor fi vândute la nivel global, a precizat Xinhua.

Cu noua fabrică din Shanghai, Tesla va profita de lanțul de aprovizionare cu baterii din China, lider mondial, pentru a crește producția și a reduce costurile unităților sale Megapack cu baterii litiu-ion, pentru a răspunde cererii în creștere de stocare a energiei la nivel global, pe măsură ce lumea trece la utilizarea mai multor energii regenerabile, potrivit Reuters.

Tesla își generează majoritatea banilor din afacerea cu mașini electrice, dar Musk s-a angajat să își crească activitatea în domeniul energiei solare și al bateriilor până la aproximativ aceeași dimensiune.

Gigantul chinez al bateriilor CATL și-a aprofundat, de asemenea, colaborările cu clienții, inclusiv cu Tesla, în ceea ce privește furnizarea de…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.