​Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, la Focșani, că le-a cerut miniștrilor să-i prezinte până miercuri soluții pentru reducerea cheltuielilor bugetare, dar a exclus tăierea salariilor bugetarilor ori a investițiilor, informează News.ro.

Bancnote româneștiFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

  • „Am discutat şi am rugat şi la conferinţa de presă după şedinţa Biroului Politic şi rog şi acum pe toţi cei care livrează informaţii şi adresează întrebări responsabililor guvernamentali, astfel încât să nu inducem o panică absolut nejustificată în rândul populaţiei.
  • Fiecare dintre aceste opţiuni sunt discutate atunci când vine vorba de chibzuirea bugetului de stat şi desigur că fiecare dintre ele poate să constituie o analiză dar am dat sarcină în guvern ca orice opţiune să fie discutată mai puţin cea de salarii şi cea de investiţii.”, a declarat luni premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a susţinut că Guvernul nu are în vedere noi creşteri de taxe în perioada următoare, ci mai degrabă o mai bună colectare a taxelor.

Totodată, şeful Guvernului a menţionat că guvernanţii au responsabilitatea faţă de români şi nu se poate să vină să îi înspăimânte cu privire la pierderea locurilor de muncă sau reducerea salariilor, iar în acest sens a cerut miniştrilor ca până miercuri, 12 aprilie, să îi prezinte propuneri de scădere a cheltuielilor.

  • “Nu discutăm despre noi taxe la acest moment. Îmi…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns