Gaura la bugetul de stat nu este de 20 de miliarde lei, încetinirea colectării veniturilor se cifrează la 4,7 miliarde lei față de programat, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, la Ora Guvernului.

Adrian CâciuFoto: Agerpres

“Dacă România are arierate recuperabile de încasat de 25 miliarde și o evaziune fiscală estimată la 12%, nu credeți că este bine să întărim colectarea?”, a spus el.

Potrivit acestuia, până unele lucruri de acest gen se întâmplă, este bine ca și statul să ia măsuri de consolidare bugetară pe partea cheltuielilor.

„Să dea Dumezeu ca la rectificare veniturile să fie pe măsura estimatului și atunci poate găsi ca supliment un pachet de măsuri pentru populație”, a afirmat el.

Vezi și: EXCLUSIV Economia României încetinește / Firmele plătesc tot mai puțin la buget / Documente interne ale Guvernului

Ministrul Finanțelor: România a fost băgată în procedură de deficit excesiv cu bună intenție

„România a fost băgată cu bună intenție în procedură de deficit excesiv de o guvernare de dreapta, care s-a cerut în procedură de deficit excesiv. Există documente în acest sens, deși Europa suspendase această clauză. Procedura ne-a dus la un deficit de 9,4% în 2020, apoi era programat să fie 7,1%, dar am venit și am reușit să-l facem 6,7%”, a afirmat Adrian Câciu.

“În 2022 am redus deficitul la 5,7% din PIB. În 2023 ne-am propus o reducere la 4,4% din PIB”.Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.