Un tronson din Autostrada de Centură Nord A0 a Capitalei va fi deschis în august 2023, cu aproape un an mai devreme decât termenul oficial, a anunțat marți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Este vorba despre A0 Nord Lotul 2 (19km), între DN1 și A3 și mai departe până la DJ 100 (Afumați), unde constructorul român UMB pare că trage cu toate motoarele turate la maxim.

Intersectia A0 cu A3 – aprilie 2023Foto: Captura YouTube

Lotul 2 din A0 Nord are circa 19 km, de la nodul rutier cu DN1, la nodul rutier cu A3 și mai departe până la DJ100 (Între Ștefăneștii de Jos și Afumați) și după podul peste răul Pasărea/Balta Boltașul.

Autostrada A0 Nord, Lotul 2: 96 de zile de lucru efectiv, 52% avans fizic

„Aici s-a intrat pe șantier și s-a dat ordin de începere în 16 august. Zilele în care s-a lucrat aici efectiv – exceptând zilele de sărbătoare sau cele când vremea nu-ți permite – sunt undeva la 96-97 de zile efectiv lucrate pe acest șantier. Suntem la un stadiu de 51-52%. Înseamnă un progres extraordinar de bun”, a spus Grindeanu, aflat în vizită pe șantier.

  • „Termenul de finalizare ar fi undeva în vara anului viitor, dar după toate discuțiile pe care le-am avut cu CNAIR și cu constructorul, probabil în această vară, în luna august, va fi dat în circulație acest lot de circa 19 km și care, în mare, face legătura între DN1 și DN2”, a spus Grindeanu.

VIDEO – A0 Nord, Lot 2 între DN1 și A3Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.