Postul public de radio american NPR a devenit miercuri prima mare instituție media care a părăsit Twitter în semn de protest față de noile politici ale rețelei, în aceeași zi în care șeful său, Elon Musk, a recunoscut „greșelile” făcute de la sosirea sa, potrivit AFP.

Elon Musk si TwitterFoto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cunoscut și respectat în SUA, unde are 46 de milioane de ascultători și cititori pe săptămână pe posturile, podcasturile și site-urile sale, National Public Radio a anunțat că „conturile sale (…) nu vor mai fi active pe Twitter”, acuzând rețeaua că a luat măsuri care „ne subminează credibilitatea”.

În cauză? Decizia luată săptămâna trecută de Twitter de a cataloga NPR, care revendică independența editorială, drept „instituție media afiliată statului american”, o etichetă care îl plasează la același nivel cu instituții rusești precum Russia Today (RT) și Sputnik.

La început, Elon Musk, care își afișează cu ușurință disprețul față de mass-media, a presupus că schimbarea a fost „corectă”. Apoi, Twitter a făcut un pas înapoi, adoptând eticheta de „media finanțată de guvern” pentru NPR și pentru BBC-ul britanic, care s-a plâns de acest lucru.

Certificare controversată

Tot nu s-a făcut dreptate, potrivit NPR, care susține că mai puțin de 1% din bugetul său de funcționare provine din surse federale, fondurile sale provenind…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.