Statul american Monstana face un pas important pentru a interzice platforma socială chinezească TikTok, după ce parlamentarii au votat o lege în acest sens. Pentru a intra în vigoare mai are nevoie doar de semnătura guvernatorului, care este este în favoarea interdicției.

Logo TikTokFoto: Justlight, Dreamstime.com

Cu 54 la 43 de voturi, parlamentarii statului Montana au votat pentru interzicerea TikTok, interdicție care este prevăzută să intre în vigoare la începutul anului viitor, scrie news.ro.

Concret, noua lege interzice TikTok să mai opereze pe teritoriul statului, iar magazinele de aplicaţii nu mai au voie să ofere acces la aceasta pentru a fi descărcată de locuitori din Montana.

Cu toate acestea, legea nu le interzice celor care au deja TikTok să îl folosească, notează BBC.

La fel ca măsurile federale anterioare, legea din Montana spune că datele personale ale americanilor sunt în pericol de a fi interceptate de guvernul comunist chinez, din cauza legăturilor strânse dintre TikTok şi ByteDance.

TikTok, bineînţeles, a negat mereu aceste acuzaţii şi, recent, a anunţat un proiect în valoare de peste un miliard de dolari, prin care promite să protejeze mai bine datele personale ale cetăţenilor americani.

Carl Szabo, vicepreședinte și consilier general al NetChoice, un grup industrial din care face parte și TikTok, a declarat că proiectul de lege „stabilește un precedent periculos, conform căruia guvernul poate…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.