Exportatorii chinezi care şi-au expus produsele la cel mai mare târg comercial din China au declarat că economia globală slabă le afectează afacerile, multe investiţii fiind îngheţate şi unii reducând costurile cu forţa de muncă ca răspuns, transmite Reuters.

Târgul comercial de la Canton, din oraşul Guangzhou, ChinaFoto: Liu Dawei / Xinhua News / Profimedia

Starea de spirit pesimistă de la Târgul de la Canton, din oraşul sudic Guangzhou, sugerează că creşterea neaşteptată a exporturilor Chinei din martie ar fi putut reflecta că exportatorii că recuperat comenzile întârziate anul trecut din cauza restricţiilor legate de pandemia de Covid, mai degrabă decât reînnoirea puterii economice, notează agenția Reuters, citată de News.ro.

Primul eveniment comercial major de când China a renunţat brusc la restricţiile pentru Covid şi şi-a redeschis graniţele are loc în momentul în care costurile de împrumut semnificativ mai mari în Statele Unite şi Europa au afectat cererea de bunuri fabricate de chinezi.

Kris Lin, un reprezentant al producătorului de lumini de Crăciun Taizhou Hangjie Lamps, a declarat o scădere a comenzilor din acest an cu 30% faţă de anul trecut.

„Dificultăţile de anul trecut au venit din cauza întreruperilor de logistică şi producţie, dar guvernul local a ajutat la rezolvarea problemelor. Aceasta este o problemă internă. Acum avem probleme externe. Nu le putem rezolva”, a spus Lin.

„Anul…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns