Autoritatea italiană de protecție a datelor a declarat marți că este pregătită să deblocheze accesul la ChatGPT în țară la sfârșitul acestei luni, dacă OpenAI ia „măsuri utile” privind îngrijorările pe care le-a exprimat, relatează Reuters.

ChatGPT-openAIFoto: Dreamstime

Site-ul ChatGPT a devenit indisponibil în Italia la sfârșitul lunii martie după ce autoritatea de protecție a datelor a restricționat temporar accesul la acesta și a declanșat o investigație privind suspiciuni de încălcare a reglementărilor privind protejarea vieții private.

„Suntem pregătiți să redeschidem ChatGPT pe 30 aprilie dacă va exista o disponibilitate din partea OpenAI să ia măsuri utile. Cred că acest lucru există la companie, vom vedea”, a declarat șeful autorității italiene Pasquale Stanzione, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Corriera Della Sera.

Comentariile acestuia vin după ce agenția pe care o conduce a publicat săptămâna trecută o serie de revendicări despre care afirmă că OpenAI trebuie să le îndeplinească până pe 30 aprilie.

În data de 31 martie Italia a devenit prima țară din vestul Europei care a blocat accesul la ChatGPT, însă popularitatea explozivă a chatbot-ului dezvoltat de OpenAI a atras atenția legiuitorilor și autorităților de reglementare din mai multe state.

Legiuitorii din Parlamentul European au îndemnat luni liderii mondiali să organizeze un summit privind controlarea…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.