Compania Renault a anunțat luni că își va revizui politica internațională de prețuri pentru mașinile electrice pentru a se asigura că rămâne competitivă după ce rivalii de la Tesla au operat mai multe tăieri consecutive ale prețurilor, relatează Reuters.

Renault Megane E-Tech ElectricFoto: Renault

După ce a scăzut de mai multe ori prețurile în Statele Unite, Tesla a anunțat vineri tăieri și pentru mașinile electrice vândute în Europa, inclusiv în Franța, piața domestică a Renault.

La acestea s-au adăugat reduceri ale prețurilor pentru piețele din Israel și Singapore, compania condusă de Elon Musk extinzând astfel un program de discounturi generoase care a început în luna ianuarie în China.

„Vom face o analiză de la țară la țară, piață cu piață, privind nivelul de competivitate de care vom avea nevoie pentru a rămâne în joc”, a declarat luni Fabrice Cambolive, director executiv al brandului Renault.

Vânzările Renault au crescut cu 9% în primul trimestru al anului, semnalând că ampla strategie de restructurare a producătorului auto prin care se concentrează pe cele mai profitabile modele ale sale a început să dea roade după 4 ani de declin al încasărilor.

Tesla Model 3 e mai ieftină în Franța decât Renault Megan

Cambolive a mai spus că vânzările au crescut și în luna aprilie, avertizând însă că tăierile de prețuri anunțate de Tesla reprezintă un semnal de trezire la realitate,…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.