Un raport întocmit de Bitdefender și de producătorul de echipamente pentru rețea Netgear arată că dispozitivele IoT sunt printre cele mai vulnerabile echipamente IT la atacurile hackerilor, întrucât dispun de măsuri de securitate slabe. Dintre acestea, televizoarele, prizele și routerele expun utilizatorii celor mai mari riscuri de securitate. De ce nu sunt așa de sigure precum ne-am aștepta?

RouterFoto: K Boonpong, Dreamstime.com

Infractorii cibernetici folosesc scanere și automatizări pentru a descoperi dispozitive vulnerabile și a lansa atacuri. O concepție greșită a utilizatorilor este că acestea nu sunt suficient de importante pentru a fi vizate.

Câteva concluzii

În casele din Europa se regăsesc în medie 25 de dispozitive conectate la Internet, în timp ce în SUA, media este de 46 de dispozitive.

Rețelele de acasă înregistrează în jur de opt atacuri pe zi împotriva dispozitivelor.

Televizoarele inteligente se află în topul celor mai vulnerabile dispozitive, cu toate că ele nu sunt și cele mai populare dispozitive utilizate (5,4%). Peste jumătate dintre vulnerabilitățile IoT descoperite de către specialiștii Bitdefender afectează televizoarele smart.

Prizele inteligente au devenit din ce în ce mai folosite în 2022 de către consumatori pentru a monitoriza consumul de electricitate, pe fondul creșterilor de preț la energie.

Majoritatea atacurilor descoperite în 2022 se bazează pe vulnerabiliăți comune, deja…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns