[ad_1]

Președintele Joe Biden a participat joi la o întâlnire la Casa Albă cu directorii executivi ai unor companii de top din domeniul inteligenței artificiale, printre care Google și Microsoft de la Alphabet Inc., pentru a discuta despre riscuri și măsuri de protecție, în contextul în care tehnologia atrage atenția guvernelor și a legiuitorilor la nivel mondial, potrivit Reuters.

Inteligenta artificialaFoto: Jakub Jirsak, Dreamstime.com

Inteligența artificială a devenit un cuvânt la modă în acest an, aplicații precum ChatGPT captând interesul publicului, ceea ce a declanșat o grabă în rândul companiilor de a lansa produse similare despre care cred că vor schimba natura muncii.

Milioane de utilizatori au început să testeze astfel de instrumente, despre care susținătorii spun că pot face diagnostice medicale, scrie scenarii, crea memorii juridice și depana software-uri, ceea ce a dus la o îngrijorare tot mai mare cu privire la modul în care tehnologia ar putea duce la încălcări ale vieții private, ar putea distorsiona deciziile de angajare și ar putea alimenta escrocherii și campanii de dezinformare.

Biden, care a „trecut pe la întâlnire”, a folosit, de asemenea, ChatGPT, a declarat pentru Reuters un oficial de la Casa Albă. „El a fost informat pe larg despre ChatGPT și (a) experimentat cu acesta”, a declarat oficialul, care a cerut să nu fie numit.

La reuniunea de două ore de joi, participă Sundar Pichai de la…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns