Cei mai mari concurenţi ai Ford Motor în privinţa vehiculelor electrice nu sunt liderul american Tesla sau rivalul General Motors ci producătorii de automobile chinezi, a declarat joi CEO-ul Jim Farley, citat de CNBC și news.ro

Jim Farley, CEO FordFoto: BILL PUGLIANO / Getty images / Profimedia

Farley a spus că companii chineze precum BYD, susţinută de Warren Buffett, sunt înaintea marilor producători auto şi startupurilor din SUA în sectorul vehiculelor electrice, în special în privinţa chimiei bateriilor şi alte tehnologii emergente.

”Îi considerăm pe chinezi principalul concurent, nu GM sau Toyota”, a spus Farley în timpul summitului Morgan Stanley Sustainable Finance.

El a folosit BYD ca exemplu principal al unui producător auto chinez care a dezvoltat şi vândut cu succes vehicule electrice, mai întâi în China, iar acum în Europa.

”Îmi place BYD. Total integrată pe verticală, agresivă… companie foarte, foarte impresionantă. Şi s-au dedicat întotdeauna energiei electrice”, a spus Farley când a fost întrebat ce companie produce corect vehiculele electrice.

BYD şi-a crescut vânzările în China de la 445.000 de unităţi în 2015 la aproape două milioane anul trecut, devenind unul dintre primii cinci producători auto după vânzări din China, potrivit LMC Automotive.

Comentariile lui Farley sunt similare cu cele ale experţilor din industrie şi ale investitorilor cu privire la creşterea BYD şi a altor…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.