Compania aeriană HiSky, înfiinţată în Republica Moldova de Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova, a anunţat sâmbătă că a parcurs cu succes prima dintre cele trei etape impuse de procedura de autorizare pentru operarea de zboruri din România în Statele Unite. Ultimele zboruri directe între România şi SUA au avut loc acum 20 de ani.

Avion HiSkyFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Cel mai probabil, ar fi necesară o singură oprire pentru realimentare, în vestul sau nordul Europei, iar în total zborul ar putea dura circa 10 ore.

În noiembrie 2003, sub guvernul Adrian Năstase, compania aeriană de stat Tarom a renunţat la aceste rute transoceanice, amintește agenția News.ro.

„Compania aeriană HiSky a parcurs cu succes prima dintre cele trei etape impuse de procedura de autorizare, pentru operarea de zboruri în Statele Unite ale Americii. Odată cu finalizarea procesului şi obţinerea Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, emis de Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va putea opera zboruri regulate şi charter peste ocean, cu plecare de pe orice aeroport din Europa. Având în vedere rezultatele demersurilor efectuate până în prezent, este posibil ca aprobarea să fie acordată mai devreme decât a fost iniţial comunicat, compania aeriană estimând în acest moment un termen de aproximativ două luni până la anunţarea primelor zboruri transatlantice”, anunţă compania.

Compania aeriană HiSky,…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns