[ad_1]

Codul fiscal urmează a fi modificat în 2023, în acest sens fiind realizat nu proiect de lege de către Ministerul Finanțelor. Este vorba atât de transpunerea unei directive pe TVA, cât și modificări legate de accize la alcool și gaz natural.

FiscalitateFoto: Kittiphan Teerawattanakul | Dreamstime.com

Proiect modificari fiscale TVA și accize – click pentru a deschide

1. Proiectul prevede faptul că va fi posibilă ajustarea TVA colectate inițial de persoanele impozabile pentru toate reducerile de preț acordate ulterior, indiferent că acestea sunt acordate direct clienților sau prin alte mecanisme de reducere a prețului.

De asemenea, va exista un document centralizator pe baza căruia persoanele impozabile să efectueze ajustarea bazei de impozitare a TVA pentru reducerile care nu sunt acordate direct clienților.

Această modificare va genera un impact ce este estimat în ceea ce privește companiile farmaceutice, la -290 milioane lei pentru anul 2023, respectiv:

– un impact negativ asupra veniturilor din TVA ca urmare a ajustării bazei de impozitare a TVA cu valoarea reprezentând ”Venituri din contribuția datorată pentru medicamente finanțate din Fondul Național unic de asigurări sociale de sănătate și din bugetul Ministerului Sănătății” estimat la -183 milioane lei aferent anului 2023;

– un impact negativ asupra veniturilor din TVA ca urmare a ajustării bazei de impozitare a TVA cu valoarea reprezentând ”Venituri din…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns