[ad_1]

Vânzările de trotinete electrice au crescut în ultimul an cu aproximativ 10% și, anual, românii cumpără circa 50.000 de trotinete electrice noi, arată estimările retailer-ului online EvoMAG. Anul acesta a fost diferit din cauza vremii mai reci din primăvară, astfel că „boom-ul” vânzărilor a pornit cu două luni mai târziu decât în mod obișnuit.

Trotineta electricaFoto: Shutterstock

Creșterea din ultimul an a fost generată de ușurința în utilizare a trotinetelor electrice, iar faptul că sunt vehicule verzi, cu costuri de mentenanță și rulare foarte scăzute. Ca și în cazul bicicletelor, trotinetele înlocuiesc mașinile, într-un oraș aglomerat, și contribuie la reducerea costurilor lunare alocate transportului.

În prezent, Capitala este cea mai mare piață de vânzare a vehiculelor electrice pentru evoMAG, reprezentând 40% din totalul categoriei”, spune Mihai Pătrașcu, CEO al companiei. Retailerul vinde trotinete cu prețuri cuprinse între 1.400 și 14.000 de lei.

În ultimul an, prețul mediu de vânzare per unitate a scăzut cu cel puțin 10%, în condițiile ieftinirii materiilor prime, spun cei de la companie.

Vânzările de biciclete și scutere electrice au înregistrat, în ultimul an, o creștere similară trotinetelor. Tendința de creștere a categoriei de electrice va fi susținută pe termen mediu și lung, în condițiile în care lumea devine mai conștientă de emisiile de gaze cu efect de seră și de…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns