[ad_1]

Mondelez International, care se confruntă cu un boicot al companiilor din ce în ce mai mare în regiunea nordică din cauza prezenței sale continue în Rusia, a declarat duminică târziu că a cerut să se întâlnească cu guvernul norvegian pentru a-și proteja afacerile locale, transmite Reuters.

Biscuiți OreoFoto: Denismart | Dreamstime.com

Companiile aeriene SAS și Norwegian Air, grupul feroviar SJ, lanțul hotelier Strawberry, retailerul Elkjop, grupul de transport maritim Fjord Line și Federația Norvegiană de Fotbal s-au numărat printre cei care au anunțat în ultimele zile că nu vor mai vinde produsele Mondelez.

Producătorul mondial de snack-uri, care fabrică Oreo, Toblerone și zeci de alte mărci, are o prezență puternică în Norvegia și Suedia prin intermediul producătorilor săi locali de ciocolată Freia și Marabou.

Deși unele companii occidentale și-au vândut activele din Rusia după invazia rusă începută anul trecut, altele, precum Mondelez, au rămas în ciuda presiunii angajaților din alte țări.

Companiile nordice au declarat că decizia lor de a nu mai vinde produsele Mondelez s-a bazat pe anunțul din acest an al Agenției Naționale pentru Prevenirea Corupției din Ucraina de a pune pe lista neagră producătorul de dulciuri și alte grupuri. Coop Norge, al doilea cel mai mare retailer alimentar din Norvegia, a declarat sâmbătă că va cere sfatul guvernului norvegian înainte de a lua orice decizie în acest…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns