[ad_1]

Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) va avea un număr maxim de 88 de posturi, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferent acestora, se arată în proiectul de act normativ privind funcționarea acestui organism, pus în dezbatere publică de Secretariatul General al Guvernului.

Euro, baniFoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Înființarea noii agenții, motivată de îndeplinirea unor jaloane și reforme în PNRR pentru îmbunătățirea guvernanței corporative a companiilor de stat, a fost aprobată prin legea 187/2023, publicată în Monitorul Oficial luna trecută.

Aceasta după ce Curtea Constituțională a respins sesizarea de neconstituționalitate formulată de USR și Forța Dreptei în privința înființării acestei agenții.

Guvernul pregătește acum și actul normativ privind organizarea și funcționarea acestei agenții.

Cum își împart PSD și PNL controlul asupra acestei agenții

Noua agenție va fi în subordinea Guvernului și în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului.

De subliniat că liberalii au reușit să-și impună omul la conducerea Secretariatului General al Guvernului, respectiv pe Mircea Abrudean, cel pe care premierul Marcel Ciolacu l-a refuzat inițial.

Pe de altă parte, vicepremierul PSD fără portofoliu, Marian Neacșu, a primit puteri sporite în Guvernul Ciolacu, inclusiv coordonarea Secretariatului General al…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns