[ad_1]

Coaliția discută în ultima perioadă despre modificări fiscale în privința regimului microîntreprinderilor, eliminării excepțiilor, precum și majorarea unor accize și taxe.

Radu BurneteFoto: Concordia

Directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, Radu Burnete, spune că din discuțiile coaliției de guvernare despre ce modificări să aducă sistemului fiscal din România și a impozitelor și taxelor pe care le plătim lipsesc două lucruri:

1. mediul de afaceri și cei care plătesc

2. o discuție egal de importantă despre cum au fost și cum sunt cheltuiți banii publici.

“Ne-am mirat de când am văzut programul de guvernare că nu amintea despre măsuri fiscale și ne întrebam dacă noul Guvern a dorit doar să nu facă valuri în acel moment”, a spus el.

El crede că avem răspunsul.

“Înțelegem nevoia unor discuții în coaliție de unde apar ulterior aceste zvonuri, dar ne bazăm pe angajamentul premierului că nu se vor lua decizii fără să fim consultați. Atenție: consultați, nu informați”, a spus el.

  • „Să discutăm însă și despre cum sunt cheltuiți banii publici fiindcă dacă nu sunt bine gospodăriți mereu va fi nevoie de mai mulți bani”.

În opinia sa, consolidarea fiscală nu se poate face doar cu cei care sunt deja buni plătitori, trebuie să reducem zonele gri și negre ale economiei care operează sub radar și cheltuielile absurde, discreționare și inutile pe care le vedem uneori din…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns