[ad_1]

În aprilie, un judecător de instrucție de la tribunalul din Paris a emis un mandat internațional de arestare pe numele lui Carlos Ghosn, fostul CEO al Renault-Nissan, care locuiește în Liban, în cadrul anchetei privind contractele atribuite de o filială a grupului, a declarat marți pentru AFP o sursă apropiată dosarului.

Carlos GhosnFoto: Shutterstock

Magnatul auto destituit face deja obiectul unui mandat de arestare internațional emis de un judecător de instrucție din Nanterre în aprilie 2022 în cadrul unor anchete privind abuzul de bunuri corporative și spălare organizată de bani legate de compania din Oman Suhail Bahwan Automobiles (SBA).

„Carlos Ghosn nu poate părăsi Libanul, întrucât autoritățile libaneze i-au interzis să părăsească țara din cauza procedurii japoneze. El nu poate, prin urmare, să răspundă citațiilor pentru a se prezenta la o punere sub acuzare în Franța”, au declarat pentru AFP Léon Del Forno și Martin Reynaud, avocații fostului director general.

În opinia lor, „acest mandat de arestare nu este nici mai mult, nici mai puțin decât o încercare a magistraților de a-și continua ancheta, în lipsa posibilității de a-l pune sub acuzare pe Carlos Ghosn”.

Judecătorul de instrucție din Paris a emis mandatul de arestare în aprilie, după ce Carlos Ghosn nu s-a prezentat la o citație pentru a fi pus sub acuzare la 19 mai 2022 pentru corupție și alte acuzații.

Acest mandat de arestare…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns