[ad_1]

Niciodată nu este plăcut că crești impozitele: totdeauna când ți se dă, îți fată vaca, când ți se ia, îți moare vițelul, susține Eugen Rădulescu, fostul director al Direcției de Stabilitate Financiară din BNR, precizând că vorbește despre eliminarea disparităților fiscale pe care le generează măsuri populiste.

IT-stiFoto: Chalirmpoj Pimpisarn | Dreamstime.com

Potrivit acestuia, colectarea veniturilor are o teribilă problemă: sistemul de impozite și taxe a devenit un adevărat şvaiţer.

„Sunt atâtea scutiri, atâtea bonificații, ca să le spun așa, de care beneficiază unele industrii sau unii plătitori de taxe, încât s-a ajuns să existe mai multe categorii de oameni”, a precizat el.

  • Sunt unii care plătesc taxe, care datorează taxe și care le plătesc, și unii care nu mai datorează taxe.

Facilitatea din IT, o enigmă

„Unele dintre aceste „iertăciuni de taxe” sunt stridente și greu de explicat. Pentru mine rămâne o enigmă cum este posibil ca sectorul IT care are cele mai mari venituri din economie să beneficieze de eliminarea impozitului pe venit”, a spus Rădulescu.

  • „Cum se poate? Oameni care câștigă 2.000 – 3.000 – 4.000 de euro pe lună nu plătesc impozit pe venit.”
  • „Niciodată nu este plăcut că crești impozitele. Totdeauna când ți se dă, îți fată vaca, când ți se ia, îți moare vițelul. Vorbim despre eliminarea disparităților fiscale pe care le generează măsuri…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns