[ad_1]

​Ultimele mașini Ford Fiesta sunt produse vineri la uzina de la Koln, iar modelul iese din producție după ce a ajuns la a șaptea generație și a avut și ani în care s-au vândut peste 400.000 de mașini în Europa. Ford a anunțat în toamna lui 2022 că va scoate Fiesta din producție, pentru a face loc unor noi modele electrice.

Logo FordFoto: StudioPlum, Dreamstime.com

Din 1976, anul lansării sale, și până în prezent, Ford Fiesta a fost comercializat în peste 16 milioane de unități, pe durata a șapte generații. În istoria sa, o generație Ford Fiesta a stat pe piață circa 6-8 ani.

Ford a avut mulți ani în care a vândut peste 300.000 de mașini Fiesta în Europa, iar cei mai buni au fost 2009 și 2010, cu peste 400.000. Anul trecut s-au vândut în Europa 73.000 de mașini Fiesta, în timp ce Puma a fost cel mai vândut model al „ovalului albastru”

Ford anunța în octombrie 2022 o restructurare a gamei și pregătirea pentru trecerea la mașini electrice, planul fiind ca din 2030 compania să vândă doar electrice în Europa. Ca parte a restructurării, și pentru a face loc noilor modele electrice, s-a decis scoaterea din gamă a modelelor Fiesta, S-Max și Galaxy.

Chiar dacă Fiesta dispare, Ford are în gamă un model produs în România care merge foarte bine: Puma, produs la Craiova, care din 2024 va avea și versiune electrică. Vânzările Puma în Europa au fost duble față de Fiesta.

Compania vrea să ajungă să…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns