[ad_1]

Moderna a semnat un memorandum de înţelegere cu China pentru a produce în această ţară medicamente destinate pieţei chineze, a anunţat compania farmaceutică americană miercuri, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre Beijing şi Washington, informează Reuters și Agerpres.

Vaccinuri ModernaFoto: John Cherry / Getty Images / Profimedia

Stephane Bancel, CEO-ul companiei Moderna, s-a aflat miercuri la Shanghai pentru a participa la ceremonia de semnare a acestui acord, care ar putea să ducă la o investiţie de 1 miliard de dolari, potrivit cotidianului chinez cu specific financiar Yicai.

Contactată de AFP, compania Moderna – care a dezvoltat unul dintre primele vaccinuri cu ARN mesager împotriva COVID-19 – nu a confirmat valoarea investiţiei. Ea a precizat totuşi că un memorandum de înţelegere a fost într-adevăr semnat.

Acordul îi va permite companiei americane să realizeze cercetări medicale, să dezvolte şi să producă medicamente ce folosesc tehnologia inovatoare ARN mesager în China, a explicat un purtător de cuvânt de la Moderna.

„Orice medicament produs în baza acestui acord va fi destinat exclusiv poporului chinez – care se confruntă cu aceleaşi provocări ca şi celelalte comunităţi din lume – şi nu va fi exportat”, a precizat compania americană, care nu a dezvăluit dacă producţia de vaccinuri anti-COVID-19 este la rândul ei vizată de această înţelegere.

Autorităţile de la Beijing au refuzat până…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns