Apple a înregistrat o nouă scădere a veniturilor (-1,4%), a treia consecutivă, marcată de o încetinire a vânzărilor de iPhone, a anunțat joi compania, potrivit AFP.

Apple StoreFoto: Norman Chan, Dreamstime.com

Profitul net și veniturile trimestriale au ajuns la 19,9 miliarde de dolari (+2,3%) și, respectiv, 81,8 miliarde de dolari, a precizat Apple într-un comunicat de presă, ambele peste așteptările analiștilor.

iPhone, care a fost motorul grupului timp de peste un deceniu, a avut de suferit în acest trimestru, cu o scădere a vânzărilor de 2,4%, mai accentuată decât se aștepta piața.

Acest declin a fost parțial compensat de activitatea de servicii, care include App Store, platforma de streaming Apple Music și serviciile de stocare de date la distanță (cloud).

Această ramură a grupului cu sediul în Cupertino, California, reprezintă acum mai mult de un sfert (26%) din vânzările companiei, care inițial se concentrau în întregime pe computerele și dispozitivele sale, de la Apple II la iPhone.

Gigantul american Apple are în prezent peste un miliard de abonamente la diferitele sale servicii, potrivit directorului său general, Tim Cook, citat în comunicat.

În schimb, vânzările de Mac-uri (- 7%) și iPad-uri (- 20%) au fost în scădere.

Din punct de vedere geografic, Apple a înregistrat o accelerare a vânzărilor în China cu 7,9% față de anul precedent, după ce în trimestrul anterior a înregistrat o contracție.Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

  1. Agentie SEO

    Felicitări Apple pentru a rămâne una dintre cele mai dinamice companii din lume și pentru a face față schimbărilor de pe piață. Este încurajator să vedem că serviciile companiei au o contribuție semnificativă la profitul înregistrat, dar este important să se îmbunătățească performanțele sale pe produsele sale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.