Andreea Iosub (29 de ani), Iulian Iosub (32 de ani) și Andrei Ursărescu (32 de ani) sunt fondatorii Grell Bites, care a pus pe piața românească „gustări și ronțăieli” făcute din greieri: batoane proteice, chipsuri, greieri crocanți sau greieri crocanți trași în ciocolată belgiană. Pentru că afacerea lor este una inedită în România, HotNews.ro le-a cerut mai multe detalii.

Andreea și Iulian Iosub, fondatori Grell BitesFoto: Arhiva personala
La începutul anului trecut, Comisia Europeană a autorizat greierele de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în UE. Această autorizaţie a fost eliberată după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), la solicitarea unei companii care voia să comercializeze astfel de produse.
În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a transmis că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.
Insectele constituie deja o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume. În România însă mai mulți politicieni s-au grăbit să-i „protejeze” pe români de greierii comestibili și s-au luat chiar la întrecere în proiecte de lege în acest sens.
În ciuda opoziției unor politicieni, de curând, în România a apărut și primul business autohton care pune pe piață…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro