[ad_1]

Coaliția PSD-PNL vrea să introducă un impozit special pentru case/apartamente și mașini scumpe. Referindu-ne doar la case, conform documentului oficial, se va aplica persoanelor fizice care au în proprietate/proprietate comună clădiri rezidențiale situate în România dacă valoarea impozabilă a clădirii depășește 2,5 milioane lei.

Centrul Vechi BucurestiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Practic, se va aplica o cotă de 0,3% asupra diferenței dintre valoarea impozabilă a clădirii comunicată de către organul fiscal local prin decizia de impunere și plafonul de 2.500.000 lei.

Adrian Vascu, senior partner Veridio și fost președinte ANEVAR, spune că:

1. Nu este nicio modificare de la ultimul draft pe surse

2. Nu vor fi venituri semnificative la bugetul de stat pe baza acestui nou impozit

3. Se plătește până la 30 aprilie a fiecarui an. Daca va fi ceva de plătit

“Chiar aș putea spune că este o cochilie fără melc. Și prin absurd, dacă ar fi melcul, ne imaginăm ce viteză ar avea”, a spus el, pentru HotNews.ro.

El a dat recent și un exemplu privind un apartament de 100 mp în Piata Victoriei din București. Valoarea impozabilă este 250.000 lei.

“Daca ai 10 asemenea apartamente nu plătești nimic. Dacă ai 11, plătești o taxă de 150 de euro (0,3 la suta din diferență)”, explica Adrian Vascu.

Asadar, spune el, aria inițială a acestui nou bir s-a restrâns de la toate tipurile de proprietăți imobiliare deținute de…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns