[ad_1]

Guvernul schimbă sistemul de facilități fiscale, iar IT-iștii vor plăti impozit pe venit la sumele de peste 10.000 de lei brut, măsură care, spun cei din industrie, va afecta între 70% și 80% din specialiștii IT din România.„Raportat la bugetul de stat și deficit, sumele care vor fi colectate din reducerea facilităților pentru industria de IT sunt minimale, în schimb impactul pentru industrie va fi mare”, a declarat pentru HotNews.ro Mihai Matei, președintele ANIS.

programatori-laptopFoto: Dreamstime

Mihai Matei, șeful ANIS: Un pas infim pentru bugetul de stat, un pas enorm pentru industria de IT cu impact negativ

Contactat de HotNews.ro, Mihai Matei, președintele Asociației Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS) și-a arătat dezamăgirea față de proiectul de lege pregătit de Guvern pentru eliminarea unor facilități pentru industria IT.

  • „Raportat la bugetul de stat si deficit, sumele care vor fi colectate din reducerea facilitatilor pt industria de IT sunt minimale, in schimb impactul pentru industrie va fi mare si va conduce la decelerarea unei creșteri spectaculoase pe care industria a avut-o. Cel mai probabil vom vedea efecte de runda a doua si scăderea bazei de impozitare, dar va fi prea târziu.
  • Industria de IT a avut si are o creștere spectaculoasa ajungând sa contribuie cu peste 8% la PIB-ul României, cu potential de a ajunge in câțiva ani la 10%-12%. Aceasta creștere a fost accelerata de existenta…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns