[ad_1]

​Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că facilitățile fiscale în vigoare sunt estimate la 75 de miliarde de lei, aproape 5% din PIB. „Nu putem continua cu acest sistem ciuruit fiscal care a devenit un paradis fiscal”, a spus Ciolacu.

programatori-laptopFoto: Dreamstime

  • „Asigurăm echitatea fiscală între contribuabili, prin eliminarea graduală a excepțiilor și privilegiilor fiscale. Aceste facilități fiscale sunt estimate la 75 de miliarde de lei, aproape 5% din PIB. Nu putem continua cu acest sistem ciuruit fiscal, care a devenit un paradis fiscal.
  • În paralel creștem salariul minim pe economie, majorarea este de 10% la cel general, de la 3.000 la 3.300 lei, și cu 12,5% în construcții, de la 4.000 la 4.500 lei.”, a spus miercuri premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a prezentat la începutul ședinței de Guvern principalele măsuri fiscale pe care Executivul le-a discutat miercuri în primă lectură.

IT-știi vor plăti impozit pe venit pentru sumele de peste 10.000 de lei / Se va aplica până în 2028

Pentru IT-ști proiectul de lege propune limitarea aplicării facilității fiscale până la 31 decembrie 2028 inclusiv, similar cu termenul prevăzut pentru facilitățile fiscale acordate sectoarelor construcții, agricol și industria alimentară precum și introducerea unui plafon până la care se acordă scutirea de la plata impozitului pe venit, respectiv până la…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns