[ad_1]

Coaliția PSD-PNL vrea ca ANAF să ia 70% din sumele și averile nejustificate și nedeclarate, conform proiectului de lege care prevede majorarea taxelor și introducerea altora noi. Practic, se mărește impozitul pentru aceste sume de la 16% la 70%.

ANAFFoto: Hotnews / Florin Barbuta

Cum va ajunge ANAF să ia 70% din averea nejustificată

ANAF va face o verificare a averii persoanelor fizice și va constata că pentru unele bunuri sau sume nu are destule date.

Să nu uităm că a început controale și la persoane care au vândut sau au achiziționat produse prin site-uri precum OLX.

Având în vedere modificările valabile la Codul de procedură fiscală de la începutul anului, Fiscul va trimite acestora o notificare de conformare în care acele persoane sunt înștiințate că trebuie să-și rezolve situația fiscală.

Conform legii, dacă ai primit așa ceva, ai termen de 30 de zile să-ți rezolvi situația.

Dacă acele persoane se duc să rezolve și pot justifica averea, atunci totul se va rezolva, pot scăpa de acest impozit de 70%.

Dacă nu pot justifica sumele, ANAF va informa persoanele respective că trebuie să plătească 70% din sumă. În caz contrar, urmează ceilalți pași ce țin de executare silită, sechestru pe bunuri etc.

Bineînțeles, persoanele pot apela la un avocat și să se judece cu Fiscul.

Există și posibilitatea ca unele persoane să refuze să răspundă la notificarea de conformare primită. În acest caz, persoana va…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns