Un cadru fiscal care nu e predictibil e un ghimpe în coasta antreprenorilor. Orice modificare de Cod fiscal le dă planurile peste cap.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Codul fiscal spune că orice modificare trebuie făcută cu 6 luni înainte de intrarea în vigoare a măsurilor.

Ei bine, Ministerul Finanțelor a venit cu un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede că nu este nevoie de cele 6 luni pentru: “modificările şi/sau completările prin care se introduc impozite, taxe sau contribuții obligatorii noi, se majorează cele existente, se elimină sau se reduc facilități existente, în situații extraordinare de procedură de deficit bugetar excesiv constatate potrivit Tratatelor Uniunii Europene și a regulamentelor subsidiare agreate la nivel european”.

Codul fiscal prevede și faptul că în cazul în care prin lege se introduc impozite, taxe sau contribuții obligatorii noi, se majorează cele existente, se elimină sau se reduc facilități existente, acestea vor intra în vigoare cu data de 1 ianuarie a fiecărui an și vor rămâne nemodificate cel puțin pe parcursul acelui an.

Ei bine, au introdusă excepție și de la acest alineat.

Proiect excepție termen de la Cod fiscal– click pentru a deschide

Cu alte cuvinte, să introducă și să mărească taxe când vor ei, fără a fi constrânși de Lege.

Reamintim că urmează să crescă o serie de taxe și impozite conform unui proiect asumat de Coaliția PSD-PNL. Vorbim atât…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.