Coaliția PSD-PNL modifică definiția locuinței locuibile ca atare pentru cota de TVA redusă, care crește de la 5% la 9% (în pachetul de măsuri fiscale). Problema este ceva mai complexă, ceea ce va invita ANAF să facă abuzuri.

Dan Manolescu – presedintele Camerei Consultantilor FiscaliFoto: Adi Iacob / HotNews

Vezi: OFICIAL Ce creșteri de taxe își asumă Coaliția PSD-PNL. Cum arată proiectul DOCUMENT

Camera Consultanților Fiscali (CCF) i-a transmis ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, o adresă în care îi explică, practic, care este problema.

“În condițiile în care definiția locuinței locuibile ca atare, de abia promovată în urmă cu un an, va fi modificată, va afecta contractele deja în derulare ce se bazau pe actuala definiție, ceea ce ar implica măsuri tranzitorii destul de greu de explicitat pentru mediul de afaceri”, spune Camera Consultanților Fiscali.

Conform consultanților, una dintre măsuri se referă la trecerea de la cota de 5% de TVA la cota de 9% pentru locuințele livrate în cadrul politicii sociale (cele cu valoare de până la 600.000 lei). Această prevedere suferise deja modificări importante la începutul acestui an (2023) cu privire la numărul de locuințe și condițiile necesare aplicării cotei reduse de TVA, fiind instituite și măsuri tranzitorii.

De această dată, arată CCF, se modifică și cota de TVA de la 5% la 9%, fiind prevăzute două tipuri de măsuri tranzitorii atât pentru…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns