​În timpul JO de Vară de la Paris, dar și în a doua parte a anului, sunt planuri ample de a testa taxi-uri zburătoare la Paris, pe trei rute, una dintre ele intrând și în oraș. Autoritățile de mediu atrag însă atenția că aceste mici aeronave cu două locuri sunt prea zgomotoase și au consum foarte mare. Un zbor de test ar putea costa 110 euro pentru pasager.

Taxi-ul zburator VoloCityFoto: Michel Euler / AP / Profimedia

De ceva timp se fac teste cu circuit închis la Paris, într-un așa-numit „vertiport” unde Groupe ADP și partenerul Volocopter testează taxi-urile zburătoare VoloCity, care pot duce două persoane (pilotul și un pasager).

Aceste mici aeronave vor zbura pe lângă Paris și chiar și în oraș. Au fost gândite pentru perioada iunie-decembrie 2024 trei rute, în „buclă” pentru a fi efectuate în total peste 2.000 de zboruri de test.

Rutele ajung la aeroporturi (Roissy-Charles de Gaulle și Bourget) dar și la heliportul de la Issy-les-Moulineaux. Una dintre rute ajunge și în oraș și aceea a suscitat cel mai mult interes și cele mai multe îndoieli.

Pentru această rută, ADP intenționează să instaleze o barjă pe Sena, nu departe de gara Austerlitz, iar taxi-urile ar trebui să aterizeze acolo și să decoleze de acolo. Pentru a evita apropierea de clădirile înalte, ruta de zbor va fi pe deasupra Senei.Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.