[ad_1]

​Mai multe ministere nu mai au bani pentru plata salariilor, facturilor, pentru anumite proiecte de investiții ori activități culturale și solicită Guvernului alocarea de urgență a sute de milioane de lei din Fondul de rezervă, potrivit mai multor acte normative aflate joi pe masa Executivului.

Ședință de Guvern al Palatul VictoriaFoto: Inquam Photos / George Călin

Ministerul Justiției are nevoie urgentă de 81,5 milioane de lei

Un prim act normativ aflat pe agenda Guvernului vine de la Ministerul Justiției, care spune că are nevoie urgentă de 81,5 milioane de lei.

Ministerul condus de Alina Gorghiu (PNL) spune că potrivit execuției bugetare din data de 30 septembrie 2023, din bugetul aprobat pe anul 2023 la „Bunuri și servicii” (…) în sumă de 135.900 mii lei, au fost efectuate plăți în sumă de 133.667 mii lei. Astfel, bugetul rămas de utilizat pentru trim. IV este în sumă de 2.233 mii lei, în condițiile în care media plăților lunare este de 14.852 mii lei.

  • „Pentru a evita apariția unor blocaje în activitatea actului de justiție, rezultate atât din neplata onorariilor pentru avocaţi şi imposibilitatea implementării Protocolului cu Uniunea Naţională a Barourilor din România, cât și din imposibilitatea angajării contractelor reprezentând servicii de prezentare, prelucrare şi distribuire acte de procedură prezentate în sistem TP, precum și plata penalităţilor de întârzire, generarea de plăţi restante,…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns