[ad_1]

​Guvernul admite într-un răspuns către HotNews.ro că nu a notificat Comisia Europeană înainte de a adopta Ordonanța jocurilor de noroc, deși Ministerul Economiei a atenționat că acest lucru este cerut de legislația UE în cazul actelor care conțin reglementări tehnice, așa cum s-a întâmplat și cu ordonanța anterioară care reglementează această industrie. Explicația Guvernului? Modificările nu ar conține reglementări tehnice.

Jocuri de norocFoto: Inquam Photos / George Călin

Guvern: Ordonanța de urgență a vizat doar modificări de natură financiară și juridică, nu și reglementări tehnice

Guvernul susține în răspunsurile transmise HotNews.ro că ordonanța de urgență adoptată în data de 5 octombrie care a modificat şi completat Ordonanța de urgenţă nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc a parcurs întreg procesul de avizare interinstituțională premergător adoptării de către Guvern, potrivit procedurilor legale.

Despre avertismentul transmis în data de 4 octombrie de Ministerul Economiei, condus de Radu Oprea, despre care HotNews.ro a scris în premieră, Guvernul spune că a fost analizat de către Ministerul de Finanțe, inițiatorul noului proiect de OUG, care a considerat că schimbările nu sunt de natură tehnică, ci doar modificări financiare și juridice.

  • „Propunerile și sugestiile făcute de ministerele și instituțiile avizatoare pe parcursul procesului de consultare…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns