[ad_1]

Ordonanța trenuleț (OUG 115/2023), adoptată recent de Guvernul Ciolacu, lovește în mod direct ONG-urile, respectiv finanțarea lor. Vorbim despre modificări atât la microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venit, cât și la firmele care au impozit pe profit. PFA nu vor mai putea redirecționa 3,5%.

Bancnote româneștiFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Microîntreprinderile nu mai au facilitatea de a scădea din impozitul pe venit

“Din anul 2024 nu mai pot sponsoriza astfel încât să aibă facilitatea fiscală de a scădea din impozitul datorat procentul de 20%. O pot face în continuare, dar fără nicio facilitate fiscală”, spune consultantul fiscal Cornel Grama, care a analizat Ordonanța menționată.

Conform OUG, ultimul an fiscal în care sumele reprezentând sponsorizări/burse rămase de reportat se scad din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor este anul fiscal 2023.

PFA, activitățile independente în general, nu mai pot redirecționa 3,5%

Contribuabilii cu activitati independente sau alte tipuri de venituri nu mai pot redirectiona 3.5% din impozitul anual, spune Cornel Grama.

Potrivit acestuia, posibilitatea rămâne doar la veniturile din salarii și asimilate salariilor.

Impozit pe profit: ce se schimbă la sponsorizare

Cheltuielile cu bursele private acordate nu mai reduc impozitul pe profit, spune consultantul fiscal Adrian Bența într-o analiză.

Potrivit acestuia, cheltuielile cu bunuri și servicii acordate…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns