[ad_1]

Prima doamnă a Braziliei, Rosangela „Janja” Lula da Silva, a anunțat marți că va acționa în instanță rețeaua de socializare „X” deținută de miliardarul Elon Musk după ce contul ei a fost spart de hackeri săptămâna trecută, relatează Reuters.

Rosangela „Janja” da Silva alaturi de sotul eiFoto: Stefan Rousseau / PA Images / Profimedia

Presupusul hacker a accesat contul acesteia pe 11 decembrie, postând mai multe mesaje jignitoare împotriva primei doamne și a soțului ei, președintele Luiz Inacio Lula da Silva, precum și o serie de comentarii misogine.

„Încă nu știu dacă să îi dau în judecată în Statele Unite sau Brazilia, dar îi voi da în judecată”, a declarat Rosangela da Silva cu privire la „X”, fosta platformă Twitter pe care Elon Musk a cumpărat-o în octombrie 2022 și a redenumit-o în luna iulie a acestui an.

Ea a făcut comentariile în timpul unei înregistrări video difuzate în direct, alături de soțul ei.

Rosangela da Silva a cerut de asemenea autorităților braziliene să reglementeze platformele social media, afirmând că ele trebuie trase la răspundere pentru acțiunile utilizatorilor lor.

Cuplul prezidențial al Braziliei vorbește despre necesitatea reglementării rețelelor de socializare

Soțul ei i-a dat dreptate, însă a precizat că astfel de reglementări trebuie abordate la nivel global și și-a exprimat îngrijorările legate de aspectul complex al problemei.

„Este o…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns