„Avem această mare discrepanță, avem cei mai buni IT-iști din Europa, companiile americane au cei mai mulți angajați din Europa, în România și avem un sistem de digitalizare a sistemului public undeva în trecut”, a declarat marți premierul Marcel Ciolacu la evenimentul AmCham CEO Business Forum. Acesta a făcut apel la corporațiile americane să se implice în proiecte strategice de digitalizare, precum cloudul guvernamental.

programatori-laptopFoto: Dreamstime

În acest context, Ciolacu a promis că va duce la capăt digitalizarea ANAF indiferent de câte probleme și presiune va fi.

  • „Este inuman pentru un guvern să i se ceară să ia decizii în timp real și să nu aibă niciodată, să nu aibă niciun soft care să analizeze date în ceea ce privește riscul fiscal.
  • La fel cum am dublat sumele la Casa de Sănătate, de la aproape 5-6 miliarde de euro, am ajuns la aproape 12 miliarde de euro cheltuieli prin Casa de Sănătate, aproximativ 1.000.000.000 euro lunar.
  • Și în continuare, cu toții vedem la televizor știrile, când intri în spital, că nu sunt bani de medicamente.
  • Asta se întâmplă pentru că încă România nu are o digitalizare a Casei Naționale de Sănătate. Încă, ministrul sănătății nu poate lua o decizie în cunoștință de cauză, unde se scurg banii publici și de ce se întâmplă acest lucru. Încă nu avem în programele naționale ținte foarte…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.